In-ground montage


Een 4 seizoenen terras betekent dat er ook met hoge windbelasting rekening moet worden gehouden. Daarom heeft Windscreen een aantal manieren van in-ground-bevestiging van de schermen zodat de schermen tot 10Bft bestand zijn.

Men kan kiezen uit 3 verschillende manieren van in-ground montage. Bij alle drie de manieren begint men met het instorten van ingrounds van 50cm lengte in beton.

Z-strip montage.

Men plaatst een koker in de ingestorte inground. Op deze koker worden z-strips gemonteerd waarop de schermen worden geschoven. Bij deze manier van monteren staan de schermen “koud” tegen de paal aan gemonteerd waardoor het geheel winddicht is.

 Inground-Montage-Z-strip  Inground-Montage-Z-strip-Hertog-Jan
 Z-Strip Montage

Sleufsteun montage.

Bij deze wijze van monteren wordt er geen paal maar een steun met een sleuf in de koker geplaatst. De schermen worden over de steun heen geschoven. Het voordeel van deze manier van monteren is dat de schermen “koud” tegen elkaar staan en het zicht door de schermen dus zo groot mogelijk is.

Inground-Montage-Sleufsteun Windschermen-Inground-Montage-Sleufsteun_Terrasschermen_Thallo
 Sleufsteun Montage

Koppelset montage.

Men plaatst in de ingestorte inground een aluminium paal. De schermen worden met koppelsets (of scharnieren) aan de kokers bevestigd. Bij deze wijze van monteren ontstaan er kleine openingen tussen de palen en de schermen.

Inground-Montage-Koppelsets Windschermen-Inground-Montage-Koppelsets_Terrasschermen_Bobbie-Beer-Almere
 Koppelset Montage

Wegneembaar.

Bij alle drie deze methodes blijven de schermen eenvoudig wegneembaar indien dit nodig is. Na het wegnemen van de schermen wordt de inground afgedicht met een afsluitbare RVS grondkap.

Inground-Montage-Wegneembaar

 Wegneembaar.


Een 4 seizoenen terras betekent dat er meer met hoge windbelasting rekening dient te worden gehouden. Daarom heeft Windscreen een unieke inground-bevestiging ontwikkeld zodat de windschermen tot 10 Bft bestand zijn.

De windschermen kunnen op 3 verschillende manieren gekoppeld worden. Met een kleine opening tussen de windschermen wanneer er verkoeling gewenst is. Het zogenaamde Pole-syteem®. Verder zijn er 2 volledig tochtvrije uitvoeringen. Het BOZ-syteem® en het Z-systeem® waarbij de schermen gesloten tegen elkaar staan. Door gebruik te maken van deze beschermde inground systemen blijven de windschermen eenvoudig wegneembaar indien dit nodig is. De terrasschermen worden aan de bovenzijde middels een aluminium koppelblok aan elkaar bevestigd voor extra versteviging. Na het wegnemen van de windschermen wordt de inground afgedicht met een afsluitbare RVS grondkap.

Koppelblok-eind Koppelblok-eind Koppelblok-eind Paal met koppelsets
 
Paal met Z-strip Paal BOZ Afdekkap inground  

 

Neem vrijblijvend contact op

Bel ons 013 - 751 70 10


Wij verkopen ook